Fråga och svara

Hur man får offert för stenläggning eller bygga mur eller trappa ?

Det är alltid bäst om man kommer och kollar på plats hur det ser ut för de är svårt att ge rätt pris på hur mycket det ska kosta men det går också bra om man kan göra såhär för att få pris förslag. man kan få ungefärligt prisförslag om man gör så här.

##-skicka E-post till [javascript protected email address]

1-Ta några bilder på ditt projekt som där det ska läggas sten på eller bygga mur.

2-Mät din tomt hur många kvm , vilken typ av sten, färg och vilken tjocklek på stenar och vilket mönster som du tycker om.

3-Om vill du bygga mur. mät hur lång den ska vara , hur hög och vilken typ av sten som du vill ha.

4-på företagets hemsida läggs alla projekt upp som Sami gjort , varje bild har ett nummer så du kan skriva bild nummer och därefter kan du få offert med ett ungfärligt pris på hur mycket det kommer kosta dig att lägga sten till uppfart , bygga mur eller trappa.

5-sami lämnar inte offert till okända kunder så man måste skriva namn, adress och telefonnummer för att bekräfta att det är en seriös kund

Vad kostar det att lägga marksten eller plattor på tomten?
Vilka kostnader som uppstår kan även skilja sig åt från projekt till projekt
Priset den kan skilja sig åt markant beroende på projektets art och det beror helt på vilken sten eller plattor du väljer,och storlek. mark ska schaktas, fiberduk,bärlager packas, sten kapas och så vidare...........!!

Vad kostnaden blir för jobb kan skilja sig åt markant beroende på vad som ska göras. Bakom varje projekt döljer sig unika utmaningar och möjligheter. Det gäller inte minst sagt för markarbetet. Böjda gångar med speciella läggningsmönster och många kapningar är andra exempel som ökar kostnaden då det kräver mer arbetstid,och tillbehör som ska användas till arbete

Tips innan du ska bygga en mur
En mur runt trädgård eller som avskiljare mellan två angränsande ytor är en stabil konstruktion som håller i längden. En mur är också ett gott stöd åt jordmassor i kuperade trädgårdar och fungerar väl som skydd för vind vid uteplatser.

Viktigt med underarbetet
Det är svårt och tungt att bygga en mur, inte minst om muren ska bli stabil och hållbar. En av de viktigare delarna i ett murbygge är underarbetet. Muren består inte enbart av den del som syns, utan ska vara nedgrävd och stå på ett väl dränerat och hårdpackat material för att hålla sig stabil.
En bruksmur behöver ha ett fundament som står på frostfri mark för att rörelsen i marken inte ska ge sättningar. Ett dräneringsrör ser till att vatten leds ifrån muren. Med en gjuten sula i botten blir muren extra stabil.

OBS! Glöm inte bygglovet. Ett sådant varierar från kommun till kommun. Är dock lite osäker på om det är Länsstyrelsen eller Fastighetskontoret som hanterar sådana frågor.

varför kommer det ogräs mellan stenarna

Ogräs kommer oftast mellan sten och inte under stenen eller plattorna .Även om du lägger fiber duk kommer ogräs att fortsätta växa mellan sten. Frågan är hur det börjar växa.

1-Om man lägger ny uppfart med plattor och lägger fin fogsand mellan sten kommer det med tiden sakta sakta börja försvinna, hur ? när de regnar börjar fogsanden tryckas ut, speciellt när de regnar hårt med tungt vatten kommer du markera att fogsanden trycks ut och speciellt om du har lutning på din uppfart . Då kommer man se att den plats som har hård lutning att fogsanden försvinner snabbt och här börjar problem 

2-När fogsanden trycks ut med regn blir det några mm tomt mellan plattor sen med tiden kommer massa dam och smuts över allt.

Lösning som jag själv provat är såhär.

Hur många gånger klipper du din gräsmatta på din tomt? om vi säger 10 gånger per år! på samma sätt som du tar hand om din tomt gör samma sak med din uppfart eller gångar som du har runt ditt hus. när det har regnat hård och det blir torrt efter kolla på din uppfart hur ser den ut? om fogsanden försvunnit börja direkt lägga ny fogsand över hela platsen som du har plattor på och sopa för om du inte gör det kommer de bli här problemet börjar och ogräs kommer växa.

OBS !jag har inget att göra med vad andra säger om fogsand , jag rekommenderar efter min egen erfarenhet. efter att jag nästan provat allt till mina kunder och endast denna lösning som har fungerat rekommenderar jag denna för att din uppfart eller din gång med plattor ska fortsätta vara fin och ren utan ogräs.
Finns en till lösning
Har du lagt nya plattor bra ! brukar det växa mossa mellan plattor, hur ska vi ta bort mossan ?man kan köpa eller hyra maskin för högtrycks vatten. varje 2-3 år beror på hur mycket det har vuxit kan man tvätta mellan varje platta eller sten och man får aldrig köra sin bil på uppfarten när man tvättat sin uppfart med högtryck vatten, speciellt när man tvättat mellan sten för att mycket fogsand försvinner och plattor börjar flytta sig lite.därför måsta man lägga fogsand efter att man tvättat färdigt uppfarten men först måste det bli fint och torrt utan regn för att fogand ska kunna komma mellan plattorna.
Var nånstans jobbar Sami?
sami jobbar i flera kommuner men oftast i kronoberg och småland men samtidigt är man intresserad av att jobba i andra kommuner till exempel Älvsborg , Blekinge ,Jönköping , Skåne men de beror på hur stort projektet är